Vier NRPS’ers geslaagd voor ABOP

zondag 8 januari

Vier NRPS’ers geslaagd voor ABOP

OUDENBOSCH – De ABOP van de regio Zuid heeft vier mooie ABOP resultaten opgeleverd. De net 4-jarige dressuurmerrie Gwen voorl. keur scoorde maar liefst 41,5. En de 4-jarige Olivia ster kreeg 40 punten. Olivia’s stalgenote D’aqueeni voorl. keur behaalde haar ABOP met 37,5. En de allround E-ponymerrie Fancy van de Mariskahoeve slaagde met 74,5 pnt.
 
Met Gwen (Gladiator x Nespresso, fokker Pauline van Nispen-Knols uit Wouwse Plantage) loopt het allemaal heel voorspoedig. Afgelopen zomer werd ze voorlopig keur verklaard en uitgeroepen tot Nationaal kampioen 2022 aan de hand. Het röntgenpredicaat heeft ze al ‘op zak’. Afgelopen zaterdag een prachtig ABOP-resultaat. Nu alleen nog een eerste premie veulen, en dan is de charmante bruine merrie van 1.68 m keur en elite.
In de ABOP werd Gwen heel netjes voorgesteld door Coco Soffers. Juryleden Edwin Langevoort en Tony Zwienenberg gaven de merrie een 8,5 voor de draf en de geschiktheid als dressuurpaard, en 8 voor de stap en de galop. Ze draafde mooi bergop met veel lossigheid en takt. In de galop heeft ze rechtuit nog wat moeite met de balans, maar op de volte was dit al duidelijk beter. In het algemeen maakt Gwen mooi houding en heeft een elegant voorkomen. Bewegen doet ze met veel activiteit, gummi en souplesse.
 
Olivia (Johnny Cash x Parcival, fokker R.M.J. van Osch, Kerkdriel en eigenaar Jurgen van der Meijden uit Zuilichem) laat zich heel makkelijk bewerken door amazone Cecile Vicente Borgmann. Ze is gehoorzaam, evenwichtig en stabiel. Ze stapt met veel lichaamsgebruik, mooie voorbeentechniek en een ruime overstap en kreeg dan ook een 8,5. Ook in de draf mooi voorbeengebruik bij het verruimen en in het algemeen een mooi beeld. De galop mag met nog iets meer lossigheid worden getoond.
 
Dezelfde amazone stelde ook D’aqueeni voor. De dochter van D’Joep uit Kueeni (Apache x Voice uit Aqueeni) is een fokproduct van eigenaar Jurgen van der Meijden zelf en zoals de naam al aangeeft, uit dezelfde merrielijn als onder andere de goedgekeurde hengst en verrichtingstopper This is Naqueen en de hengst T-Nequeen, die net het verrichtingsonderzoek met goed resultaat heeft afgesloten. Nationaal veulenkampioen 2022 T-Aqueeni komt uit dezelfde moeder Kueeni. D’aqueeni is een chique merrie met een sprekende uitstraling, die mooi houding maakt. Ze verkeert in een rijke voedingsconditie en dat zat haar nu in de beweging iets in de weg, maar liet voldoende aanleg zien om te slagen.
 
Fancy van de Mariskahoeve (Formidable x Kosmonaut van Klaverborch, fokker Mariska Ponse uit Poortvliet) is een decemberveulen uit 2017. Ze werd dus twee weken later in januari 2018 al officieel een jaar oud! In navolging van haar moeder groeide ze uit tot een grote E-pony en slaagde precies vijf jaar na haar geboorte met een mooie 74,5 pnt. voor haar allround ABOP. Vooral bij het springen onderscheidde ze zich met een mooie voorbeentechniek en goed openende achterhand. In de galop viel het op hoe makkelijk ze zich laat sluiten. Een leuke allround springpony die fijn naar de sprong toe loopt. Amazone Quinora Klop kreeg complimenten van jurylid Tony Zwienenberg over de wijze van voorstellen.
 
(fotograaf: Marian de Ruiter)

Tagged horses: D'AQUEENI FANCY VAN DE MARISKAHOEVE GWEN OLIVIA


Terug