NRPS-pony’s heer en meester

maandag 1 november

NRPS-pony’s heer en meester

KRONENBERG – Zowel in de lichte als de zware tour waren de NRPS-pony’s heer en meester tijdens het Peelbergen CSI Youth van afgelopen weekend. Met name de Orchid’s pony’s – allemaal rechtstreekse afstammelingen van Kanshebber – drukten hun stempel op het concours, maar de Grand Prix op zondag kwam op naam van EK-combinatie Ava Eden van Grunsven met de 19-jarige Special Lady.

Ava Eden bouwde geroutineerd op met op vrijdag de 2e prijs in het tweefasen 1.25 m, op zaterdag de 3e plaats in het direct op tijd 1.30 m, en op zondag de overwinning in de GP, een klassiek met barrage. Overigens reed er niemand foutloos in de finale, en ging de barrage tussen de twee combinaties die in het basisparcours een springfout hadden gemaakt. Ava Eden en Special Lady sloten af met een foutloze barrageronde; hun Duitse concurrent werd uitgebeld. Van Special Lady is geen afstamming of fokker geregistreerd.

In de lichte tour vielen onder andere de prestaties op van Anouschka Marinissen met de 8-jarige Kash van Orchid’s (Kanshebber x Kantje’s Ronaldo). Na een 4e plaats op donderdag in het tweefasen special, wonnen ze zowel op zaterdag als op zondag hun rubriek. Anouschka

startte ook Kanoa van Orchid’s, en won daarmee twee 4e prijzen werd een keer 5e. Kanoa stamt ook af van Kanshebber uit een merrie van Kantje’s Ronaldo, maar in de moederlijn zijn deze pony’s verder niet verwant. De moeder van Kanoa is een New Forest merrie. De moeder van Kash komt uit de NRPS-pony Orchid’s Pammela (v. Milton) en haar moeder Orchid’s Dayana prest.fok (Kantje’s Carlando x El Khafif ox) is ook de moeder van twee andere jonge Kanshebbers die in Kronenberg goed presteerden: Kerwin van Orchid’s en Keano van Orchid’s.

De 11-jarige Kerwin, gereden door Jip Grootegoed, won zowel vrijdag als zaterdag de zware tour rubriek! Heel jammer dat het in de GP dan weer niet liep zoals het moest; dat deed Jip besluiten om het parcours vrijwillig te verlaten.

De 7-jarige Keano en zijn amazone Evelien Heere wonnen op vrijdag de tweede prijs in het tweefasen 1.15m en eindigden op zondag met één balk op de 5e plaats in het direct op tijd.

Alle Orchid’s pony’s werden gefokt door Carla en Paul van der Laar uit Zeeland (NBr).

Foto: Kerwin van Orchid’s en Jip Grootegoed, gefotografeerd door Digishots.


Terug