Eindexamen verrichtingsonderzoek op 5 en 6 januari

vrijdag 23 december

Eindexamen verrichtingsonderzoek op 5 en 6 januari

De verrichtingshengsten zijn op donderdag 5 en vrijdag 6 januari in Lunteren om eindexamen te doen. Eerder is bekend gemaakt dat het examen verdeeld zou zijn over drie dagen, maar dit is dus teruggebracht tot twee.

Op donderdagochtend komen alle deelnemende hengsten naar De Nieuwe Heuvel. Ze krijgen een stal toegewezen en worden geïnspecteerd op de harde bodem. Daarna presenteren ze zich in groepjes in de baan om onder het zadel van de eigen ruiter hun verrichtingen te tonen. De springpaarden en allround ponyhengsten zijn als eersten aan de beurt, te beginnen om 10.15 uur.

Vanaf 13.15 uur komen achtereenvolgens de dressuurpony’s en de dressuurpaarden in de baan. De laatste deelnemer van de dag start om 15.40 uur.

De hengsten blijven ’s nachts bij De Nieuwe Heuvel op stal staan, waarbij hun stalgedrag wordt gecontroleerd.

De vrijdag is de echte finaledag. Het begint om 09.00 met de springhengsten, weer gevolgd door de allround pony’s. Om 10.30 volgt de uitslag met het bekend maken van de beoordeling en huldiging van de hengsten die geslaagd zijn.

Om 11.30 beginnen de dressuurhengsten (eerst pony’s, dan paarden) en om 14.50 uur staat de uitslag en huldiging daarvan op het programma.

De startlijst met tijdsindeling staat hier

Het eindexamen van het verrichtingsonderzoek is via YouTube te volgen.
Door op deze site te zoeken naar nrpsvodag12023 voor de donderdag en nrpsvodag22023 voor de vrijdag, kan iedereen de deelnemende hengsten aan het verrichtingsonderzoek in de rijbaan volgen.

Donderdag : nrpsvodag12023
Vrijdag : nrpsvodag22023


Terug