Nieuws

zaterdag 6 maart

Nog twee ponyhengsten aangewezen

LUNTEREN - Vandaag zijn op de nakeuring twee ponyhengsten aangewezen. Ook zij worden op 3 april verwacht op de Hengstenshow, op voorwaarde dat ze dan aan alle gebruikelijke verplichtingen hebben voldaan. De commissie heeft de Heidehoeve's Gouverneur en Der Charmeur KH het groene licht gegeven, beide vertegenwoordigers van de fokrichting Nederlandse Sport Pony (NSP). De bruine Heidehoeve's Gouverneur (foto) is gefokt met New Forest prestatiebloed. Hij stamt van Kinou des Marronniers (Rambo x Beechwood Comet) uit de merrie Heihoeve's Alycia preferent, kroon (Lamento III x Kantje's Ronaldo x Priory Prickle), en hij liet zich bij het vrijspringen en -bewegen zeer goed zien. Hij werd gefokt door A. Bosch uit Berlicum en is eigendom van Erik Braat uit Wenum-Wiesel.  De valkkleurige Der Charmeur KH had iets langer gelijnd mogen zijn, maar beschikt desondanks over heel veel elastiek en lossigheid in de beweging. Hij heeft de Duitse Rijpony Dreiklang AT als vader, dat is een zoon van Dreidimensional AT x Classic Dancer I x Don't Worry. Via de moeder vertoont hij enige verwantschap met Gouverneur: de moeder van Der Charmeur stamt van Orchid's Tygo (Marits Mistique x Priory Prickle) x Beechwood Comet. Fokker en eigenaar is Stoeterij Koningshoek uit Rockanje.

Actueel
donderdag 4 maart

Equitation-carrière voor NRPS-springpaard

De NRPS-geregistreerde VDL Doha GPH komt met veel succes uit in equitation rubrieken voor kinderen onder het zadel van de 13-jarige Taylor Cawley, dochter van internationaal springamazone Molly Ashe. De 8-jarige schimmelruin werd twee jaar geleden voor 180.000 dollar verkocht op de jaarlijkse veiling van VDL-Stud in Florida (op het Winter Equestrian Festival WEF). Sindsdien is hij eerst met succes als springpaard uitgebracht door de in Amerika wonende Belg Filip de Wandel, waarna hij werd ontdekt als equitationpaard. Met Taylor Cawley hoeft hij niet hoger te springen dan een meter, maar zijn trainers en amazone zijn laaiend enthousiast over zijn speciale kwaliteiten. Trainer Mitchell Robinson vertelt: "Doha heeft een ongelooflijk fijn en comfortabel ritme in de galop, een heel fijne, zachte mond en een geweldige instelling. Daarbij is hij voorzichtig, maar hij raakt niet van slag als het hem een keer wat moeilijk wordt gemaakt. Het is echt een fantastische allrounder, die hier in Amerika in alle drie disciplines jumper, hunter en equitation succesvol kan zijn." Doha GPH werd gefokt door de familie Angenent in Woubrugge met de NRPS-goedgekeurde hengst Douglas uit de schimmelmerrie Emmasinaa-A (Cardento x Indorado x Emilion x Nimmerdor x Lucky Boy xx), uit de bekende Sina-stam. Een volle zus en een halfbroer van Emmasinaa-A springen op 1.50 m. niveau. De vierde moeder Dersinaa bracht onder andere het 1.60m springpaard (en goedgekeurde hengst) Modesto voort.
donderdag, december 17

NRPS-kantoor verhuist naar Lunteren

ERMELO - Het NRPS-kantoor gaat verhuizen. Vandaag, 17 december 2020, is het contract ondertekend door interim-voorzitter Gerard Schuttert van het NRPS, en Femke Dijkstra van De Nieuwe Heuvel. Als alles verder ook volgens plan verloopt, is het NRPS-kantoor vanaf 1 maart 2021 actief op de nieuwe thuisbasis aan de Oude Arnhemseweg 101 in Lunteren. Momenteel wordt de ruimte boven de nieuwe hengstenstal verbouwd en in overleg met het NRPS ingericht als kantoor. De eerste aanzet is al zichtbaar voor iedereen die de manege van De Nieuwe Heuvel bezoekt, namelijk het bord bij de ingang met daarop het NRPS-logo. Voor het NRPS biedt het diverse voordelen om De Nieuwe Heuvel als thuisbasis te hebben. De locatie is mooi centraal gelegen en zelf met openbaar vervoer makkelijk te bereiken; op het prachtige terrein zijn alle denkbare faciliteiten aanwezig om door het jaar heen de gebruikelijke én nieuwe evenementen te organiseren; en niet in de laatste plaats kan het NRPS voortaan rekenen op de service en support van het fantastische Nieuwe Heuvel-team. Bij De Nieuwe Heuvel denken veel mensen in eerste instantie aan Friese hengsten. Dat is niet onterecht, maar de familie Folmer/Femke Dijkstra runt hun hengstenhouderij met alle mogelijke rassen al vanaf 1971 op deze locatie, en is sinds de oprichting van het NRPS in 1981 met het stamboek verbonden geweest. Zeker in eerste helft van het 40-jarig bestaan van het NRPS hebben ze met hun hengsten grote invloed gehad op de fokkerij, en daarmee het stamboek helpen groeien. Dat het NRPS-kantoor zich nu op deze locatie kan vestigen, is daarom geen 'uitstapje', maar een soort van 'terug van weggeweest'.
vrijdag, november 27

Derde beoordelingsdag verrichtingsonderzoek

De derde beoordeling van het verrichtingsonderzoek, de dag waarop de gastruiters plaats nemen in het zadel van alle hengsten, is ook weer achter de rug en goed verlopen. In totaal presenteerden zich 17 hengsten in de rijhal van De Nieuwe Heuvel. De rijdende juryleden waren 's ochtends bij de dressuur Joyce Lenaerts en Hellen Rotteveel. Joyce maakt met ingang van dit seizoen deel uit van de hengstenkeuringscommissie, en Hellen is al jaren lid van de verrichtingscommissie. 's Middags kwamen de springhengsten en de pony's aan de beurt, en zij werden getest door amazones Wendy Scholten en Sandra Schmuecker. De hengsten die zich aan de jury hebben gepresenteerd, op catalogusvolgorde: Dressuurpaarden: Guinness (ex Mats van de Diekboer) Mick (vrijwillige deelname) Depay Gorgeous Latino Gorgeous Black Art Irvi For Moqueen Vivalicor Gorgeous Matteo Springpaarden: Conprice For Ever El Morado Chatham  (foto) Ponyhengsten: His Royal Badness DK Davinci du Bois Ploeg Thim Forsyth Junior   De springhengsten Conprice en For Ever hebben een beoordeling gemist, en dit compenseren zij op de inhaaldag in december. De dressuurhengst Glenn is verkocht naar Portugal. Daarnaast zijn enkele hengsten dit jaar aan het onderzoek begonnen, maar konden door diverse omstandigheden twee keer niet meedoen. Zij krijgen de kans om volgend jaar het hele onderzoek te doorlopen. Het examen vindt plaats op 7 en 8 januari 2021 in Lunteren.
vrijdag, oktober 30

NRPS'er in veiling bij Holger Hetzel

De Duitse Grand Prix-ruiter en trainer Holger Hetzel organiseert zijn jaarlijkse springpaardenveiling op zaterdag 21 november vanaf 21.00 uur. In de uitzonderlijke collectie ook een NRPS'er! De 7-jarige Airwaves werd bij het NRPS geregistreerd met de naam Corleone. Hij stamt van Clarimo uit de merrie Rianda (Landeur x Ferro x Bismarck Trak.), fokker Paardenhouderij Janssen in Wanssum. De grote schimmel heeft al nationaal en internationaal gesprongen tot 1.40 m. beschikt over veel techniek en vermogen, en is klaar om door te stomen naar het hoogste niveau. De collectie van de zestiende Sport Horse Sales van Holger Hetzel bestaat uit dertien paarden (5 t/m 8 jaar) met een indrukwekkende staat van dienst, met actuele overwinning in de zware proeven en klasseringen op internationaal niveau. “In dit bijzondere jaar hebben wij ervoor gekozen om ons te focussen op jonge paarden die klaar zijn om deel te nemen aan wedstrijden. Voor onze buitenlandse klanten is het vanwege de Corona-crisis niet eenvoudig om te reizen. Wij hebben daarom ons service-portfolio van de veiling uitgebreid”, vertelt Holger Hetzel. De testdagen zijn reeds begonnen, waarbij klanten de mogelijkheid hebben om op afspraak de paarden uit te proberen. Op verzoek kunnen de paarden ook live online worden gepresenteerd naar wens van de klant. Ook in de veiling zelf is er een aantal wijzigingen doorgevoerd. De veiling, die op zaterdagavond 21 november plaatsvindt op het centrum van Hetzel in Goch, vlak over de Duitse grens, zal een zogenaamde hybride veiling zijn. Naast een beperkt aantal geïnteresseerden, die conform de Corona-maatregelen kunnen worden toegelaten, kan er online worden meegeboden. Alle paarden zijn te bekijken op www.holger-hetzel.com/collection .
zaterdag, oktober 24

Dream Girl verzamelt 77,5 pnt.

LUNTEREN – De jaarlijkse ABOP van het NRPS heeft 16 geslaagde merries opgeleverd. De hoogste score bij de allrounders was voor de 4-jarige ponymerrie Dream Girl (foto) gereden door Naomi Kok (77,5 pnt). Het hoogst beoordeelde springpaard was de 4-jarige Jiobhan SAG met Djura Eringa (39 pnt). Van de dressuurspecialisten waren er drie die 39 scoorden: de 4-jarige pony's Danique van de Puttehof met Daisy van Dolderen en Isabella du Bois met Robin Heems; en de 4-jarige rijpaardmerrie Lynn gereden door Romée Morsink. De 1.46 m hoge Dream Girl is hiermee keur geworden. Ze stamt van Don Cremello du Bois x Verona's Bo-Gi x Zodiak. Ze werd gefokt door J.W.H. Huurneman uit Groenlo en is eigendom van Fabiënne Berns uit Pannerden. De springmerrie Jiobhan SAG stamt van Shere Kahn du Banney x Diarado x Cento en doet haar afstamming alle eer aan. Ze werd gefokt op Gestüt Lewitz/ Paul Schockemöhle en is eigendom van Teake Eringa en Irma Leenman uit De Veenhoop. De dressuurmerrie Lynn stamt van Forty x Kennedy x Highline, fokker en eigenaar is Harry Melis uit Gemert. Een halfbroer van Lynn is de KWPN-goedgekeurde hengst Kevin (v. Dream Boy). De derde moeder Jintha (v. Ulft) bracht onder andere twee LT dressuurpaarden en een 1.40 m springpaard, en haar volle broer Derris was GP dressuur.   De dressuurpony Danique van de Puttehof (Don Cremello du Bois x Lamento III x Kantje's Ronaldo) is keur geworden. Ze heeft een stokmaat van 1.45m. Ze werd gefokt door G. van de Putte-de Vries uit Zuidbroek en is eigendom van Edwin Jansen uit Elst. De dressuurpony Isabella du Bois heeft nog geen veulen gebracht en is met deze ABOP  voorlopig keur geworden. Zij stamt van Goldstar du Bois x Dornik B x Golden Dancer, stokmaat 1.45 m. Fokker/eigenaar is A.M.C. van den Bosch uit Herwen. Dressuur De andere dressuurspecialisten die geslaagd zijn: Dewi keur (37,5) en Donna Matthea voorl. keur (38) van Pauline van Nispen uit Wouwse Plantage, Samouranova elite (37,5) van de fam. Duyvestijn uit Beerta en Kalesta's Love elite (38,5) van Wendy Hendriks uit Groesbeek; en de ponymerrie Noa voorl. keur (37,5) van C. en H. Soethout-Koopman uit Didam. De 8-jarige Dewi (Don Matcho x Krack C x Beethoven) en haar 3-jarige dochter Donna Matthea, röntgen (v. Don Joe) werden voorgesteld door Megan Riemens. Amazone van de 9-jarige Samouranova (San Amour I x Ramiro x Ramano) was Rianne Duyvestijn. De 5-jarige Kalesta's Love (Love for You x Pyriet x Rossini) liep de proef met haar eigenaresse, en de 9-jarige Noa (Zip x Kierow van Klaverbroch x Nieuwmoed's Ersaco) werd gefokt door Piet Verkerk en gereden door Britt Menkehorst. Allround De andere allrounders zijn de ponymerries Fleur van 't Gildeland voorl. keur (72) van Hanno van Kalkeren uit Ochten, Royal Cayana ster (70,5) van Jikke ter Haar uit Bergambacht, Kwinty van Asten voorl. keur (73,5) van M.A.C. van Antwerpen uit Haaren, Rosaly keur, preferent ( (71,5) van J. Melessen uit Zevenhuizen, Lynn BK elite (70,5) van J.P. Brands uit Lithoyen, en Orchid's Dunja keur (71) van Conny ten Wolde uit Akersloot. De 9-jarige Fleur van 't Gildeland (Kijony x Casper x Condor ox) werd voorgesteld door Joyce van Soest. De 3-jarige Royal Cayana (Call me Mister Handsome x Country) werd gereden door Lizzy Bulham. Amazone van de 3-jarige Kwinty van Asten (Kraneveld's Kadans x El Beauty x Baccarat ox) was Neelke van Kollenburg. De 13-jarige Rosaly Morgenland's Fabian x Apollo x Tamarak ox) presenteerde zich onder het zadel van Jennifer Veenstra. De 5-jarige Lynn BK (Kinetic Wizard x Justice HR x Idzard) reed met Lars van de Geijn uit Hernen, en de 9-jarige Orchid's Dunja (Kanshebber x Kantje's Carlando x Milton) stelde zich voor onder het zadel van Rina van der Kolk.
donderdag, oktober 15

Joyce Lenaerts in NRPS-hengstenkeuringscommissie

Het NRPS heeft haar hengstenkeuringcommissie uitgebreid met een nieuw jurylid. Joyce Lenaerts (39) is met haar gedegen sport-achtergrond toegetreden tot de commissie als dressuurspecialist. Tijdens de hengstenkeuringen van 2018 en 2019 heeft Joyce de commissie al terzijde gestaan als adviseur. Dat beviel beide partijen zo goed dat tot nauwere samenwerking werd besloten. Met de komst van Joyce bestaat de commissie naast Joyce uit Gert Teunissen (vz), Jan van Beek en Dick Groenwoud. Joyce Lenaerts runt samen met haar partner Marcel Sterrenburg dressuurstal De Beukenvallei in Leende, Noord Brabant. Ze is een actief dressuuramazone en heeft zowel merries als goedgekeurde hengsten opgeleid tot Grand Prix niveau. Op De Beukenvallei wordt ook gefokt, en Joyce brengt momenteel de zelf gefokte, goedgekeurde hengst Iconic uit op het hoogste niveau. Met deze hengst heeft ze eerder twee keer deelgenomen aan het WK jonge dressuurpaarden. Joyce en Marcel hebben verder onder andere een aantal NRPS-hengsten uitgebracht in de sport en op shows, zo reed Joyce recent de NRPS-goedgekeurde Stiffelio naar het ZZ-L. Daarnaast heeft ze als gastruiter de dressuurhengsten getest tijdens het verrichtingsonderzoek van het NRPS. Naast het rijden en opleiden van paarden begeleidt Joyce dressuurruiters tot op het hoogste niveau. Jureren doet ze niet in de basiswedstrijdsport, maar ze beoordeelt wel al zeker tien jaar met veel plezier proeven voor jonge dressuurpaarden. De Hengstenkeuring van het NRPS zal plaatsvinden in februari en maart 2021.
zaterdag, september 26

NRPS'ers 2e en 3e in Bonfix subtopwedstrijd

WEZEP - Petra van Esch met Fiji (v. Florencio) en Dirk Jan van de Water met Hexagon's Grandville (v. Hexagon's Louisville) hebben de 2e en 3e prijs gewonnen in de Grand Prix tijdens de subtop kadervormingswedstrijd van de Heuvelruiters i.s.m. de firma Bonfix BV uit Zwolle. Fiji, een van de volle broers van Florencio uit Nelinora (Noa-H) keur, prestatie-sport &-fok, behaalde 69,022%. De fam. Van Esch uit Gemonde fokte deze en nog een aantal meer GP dressuurpaarden uit de dochter van Climax x Ex Libris. Nelinora is opgeleid en met heel veel overwinningen en belangrijke wedstrijdresultaten tot in de PSG/Inter I uitgebracht door een nog piepjonge Petra van Esch. Voordat ze in de GP kon debuteren, raakte de merrie geblesseerd en begon haar fokkerijcarrière. Er zijn maar weinig merries die DRIE zware tour dressuurpaarden hebben voortgebracht. En de jongste nafok heeft de leeftijd nog niet...   Op de derde plaats stond Dirk Jan van de Water met Hexagon's Grandville, zij scoorden 68,225%. De 9-jarige Grandville werd vijf generaties NRPS gefokt door J.C.M. Jacobs. Behalve het nodige Anglo-Arabische bloed voert hij 6% Arabisch volbloed, wat veel is voor een rijpaard. Dit komt uit de moederlijn. De moeder is Rubicanstar, zij stamt van Rubiquil uit een dochter van Candy Surprice x Amethist, met daarachter een ponymerrie van Apollo x Aatik ox x Dahman ox x Craven Daylight. Deze Apolientje ster had een stokmaat van 1.43 en voerde 72,08% Arabisch bloed. Daar is dus met behulp van de genoemde vaders een succesvol Grand Prix dressuurpaard uit gefokt!  Als fokker van de in 1978 geboren Apolientje staat G.J. Herbrink te boek.
zondag, september 13

Hoofdrol voor NRPS-pony's

LAMPRECHTSHAUSEN - Op het internationaal jeugdconcours waren de NRPS-pony's weer in de hoofdrol. Dankzij topprestaties van Logan Fiechter (Kadanz van Orchid's v. Kanshebber x Kantje's Carlando), Tamara van Manen (Holstud's Olijfje v. Paddington O'Malley x Quidam de Revel) en Emile Drenth (Oscar van de Beekerheide v. Orchid's Floris x Isarco) wonnen ze de landenwedstrijd voor Duitsland en België. Emile en Oscar hielden in de GP 1.30 m de NRPS-eer hoog (3e plaats). De Nederlandse ponyruiters onder leiding van bondscoach Edwin Hoogenraat begonnen in de eerste omloop met vier strafpunten. Tamara/Olijfje en slotruiter Logan /Kadanz bleven beiden foutloos. In de tweede manche was alleen Tamara foutloos en door een balk van Logan kwamen de Oranje ruiters op twaalf strafpunten. De Duitsers hadden toen nog kunnen winnen, maar hun laatste ruiter kreeg op de laatste sprong een fout, waardoor Duitsland ook op twaalf strafpunten uitkwam. Een barrage moest de beslissing brengen. Emile Drenth trapte daarin af met een foutloze ronde. Het vierde NL teamlid Isabel Roepel zette alles op alles om met Anouk een snelle tijd neer te zetten, maar dat moest ze bekopen met een balk en een stop. Tamara en Olijfje hielden vervolgens alle balken in de lepels en zette een vlotte tijd neer. De Duitse ponyruiters hadden intussen één foutloze ronde en twee keer vier strafpunten op het scorebord gezet. Dat betekende dat de als laatste startende Logan foutloos moest blijven voor de zege. Hij deed dat met verve met de fantastisch springende Kadanz van Orchids. Individueel leverden verschillende NRPS'ers de goede prestaties die we van ze gewend zijn. Zo won de Belg Vic de Plecker donderdag de inloopproef small tour met Orchid's Anucia (Kanshebber x Orchid's Cestanii). En werd Siebe Leemans met de nauw aan Anucia verwante Orchid's Lonette (Kanshebber x Orchid's Cestanii) de volgende dag winnaar van het 1.20 m. en zaterdag winnaar van het 1.25 m.! Mikai Brandes reed drie dagen achter elkaar in de prijzen met Zenzi Girl (Zenzi Boy VDK x Harley VDL), en won de vierde prijs in het 1.25 m met Orchid's Garina (Kanshebber x Kantje's Ronaldo x Furzey Lodge Golden Wonder).
donderdag, september 3

Verrichtingsonderzoek start op 10 september

LUNTEREN - De eerste beoordelingsdag van het Verrichtingsonderzoek 200/201 vindt plaats op donderdag 10 september, aanvang zadelpresentaties 10.30 uur. De locatie is ditmaal De Nieuwe Heuvel te Lunteren, en hier zullen alle beoordelingen en het examen (7-8 januari 2021) plaatsvinden. Op de startlijst staan 24 hengsten. Onder de dertien dressuur gefokte de kampioen van 2020 Licor (Vivaldi x Charmeur), die voorgesteld wordt door Dirk Jan van de Water. Ook de Vivaldi-zoon VH-Lamborghini-Pomona (mv. San Remo), die vorig jaar het onderzoek niet af kon maken, zal zich alle beoordelingsdagen presenteren (amazone Linda Leeflang). Eén dressuurhengst is in februari op de hengstenkeuring ster geworden en loopt mee in het kader van het vrijwillig onderzoek. Er zijn vijf springhengsten aangemeld, daaronder de kampioen van de HK 2019 Chatham (Connect x Indoctro) onder het zadel van Robert Puck, en de kampioen 2020 El Morado (Eldorado van de Zeshoek x Celano) gereden door Marwin van den Nieuwenhuijzen. Bij de zes ponyhengsten de kampioen van 2019 Davinci du Bois (Diamond Touch x Don Carino du Bois). Daarnaast de interessante springpony's Koetsiershoeve Messenger (Merlijn van de Bisschop x Sunny Side Up) gereden door Britt Ribbels en Forsyth Junior Z (Forsyth x Unaniem) met Colet van Vliet. Ponyhengsten die als 3-jarige hun goedkeuring krijgen, hoeven pas als 4,5-jarige aan het verrichtingsonderzoek te beginnen. De ponykampioen 2020 New Edition is er ditmaal dus nog niet bij. Catalogus NRPS verrichtingsonderzoek
zondag, augustus 16

Emile Drenth/Oscar van de Beekerheide houden NRPS-eer hoog

WIERDEN - In de Landenwedstrijd van het Dutch Youngster Festival hadden de Nederlandse ponyruiters de kans om het vorbeeld van het Juniorenteam te volgen en als winnaar uit de strijd te komen. Drie van de vier teamleden waren NRPS-combinaties: Myla van Andel met Uriel (v. Matchello), Logan Fiechter met Kadanz van Orchid's (v. Kanshebber) en Emile Drenth met Oscar van de Beekerheide (v. Orchid's Floris). Emile en Oscar reden alletwee de omlopen foutloos, Myla en Logan lieten allebei één balk noteren plus het wegstreepresultaat. Het bleef tot het laatst toe spannend. Zou de laatste starter Siebe Leemans met de enige niet-NRPS'er Voodoo de l'Astree de tweede ronde ook nul rijden? Dat zou een barrage afdwingen tegen het Britse team, dat ook totaal 8 strafpunten had staan. Maar die hoop ging op de allerlaatste hindernis in rook op. De balk viel, en daardoor wonnen de Britten en passeerden ook Duitsland (9 strafpunten) de formatie van chef d’équipe Edwin Hoogenraat op de valreep nog. Maar de superprestatie van Emile Drenth met de 10-jarige Oscar van de Beekerheide kon al niet meer stuk; door zijn twee foutloze ronden eindigde hij individueel als tweede en kon een interessant bedrag aan prijzengeld in ontvangst nemen. Oscar van de Beekerheide stamt van Orchid's Floris x Isarco x Kooihûster Folkert x Conquistador, fokker Jan van Beek uit Maasbree). Natuurlijk was bondscoach Edwin Hoogenraat wat teleurgesteld met het uiteindelijke resultaat. “Je wilt altijd winnen, daar rijden de kinderen ook allemaal voor. Door het wegvallen van Yannick van Grunsven en Joyce Wolters, van wie de pony’s licht geblesseerd waren, misten we twee steunpilaren en wat ervaring. Emile heeft al eens een landenwedstrijd gereden, de anderen waren relatief nog puppy-achtig. Maar deze jonge groep heeft het uitstekend gedaan en dat geeft de burger moed. Dat het zo afloopt, hoort bij de sport en maakt die tegelijk ook mooi.” Hoogenraat was zeer te spreken over de organisatie van DYF. “Die maakt het toch maar mogelijk dat we hier weer een geweldig concours hebben. Ik ben er hartstikke dankbaar voor dat ze het hier hebben aangedurfd het te laten doorgaan. Normaal gesproken stop je in de zomer met testen. Nu is er geen EK en krijgen we hopelijk nog drie landenwedstrijden. Daar proberen we het beste van te maken. Eigenlijk heb je vandaag de ploeg voor volgend jaar aan het werk gezien."
vrijdag, augustus 7

Uitslag thuisinspecties 4-8-2020

Op dinsdag 4 augustus zijn we de hele dag in Ulicoten geweest, bij Christie Dreessen en Aldo Doveren (Kinsky Stables). De paarden en veulens die een eerste premie kregen, van een predicaat voorzien werden of predicaatverhoding kregen, staan hieronder. Ze zijn allemaal gefokt door en eigendom van Christie Dreessen/Kinsky Stables, tenzij anders vermeld. 1e premie: veulen van Baron Exactly x Jazz x Ulft. 1e premie, ster: Hilkens Alisha (Rff the Alchemist xx x Davignon II x Rubinstein I), fokker S. Meiners, Spanharrenstätten (D). 1e premie: veulen v. Baron Dino uit Hilkens Alisha. 1e premie, ster: Hilkens Alize (Rff the Alchemist xx x Florestan I x Ferragamo), fokker S. Meiners, Spanharrenstätten (D). 1e premie: veulen v. Charming Gold Baron uit Hilkens Alize. 1e premie: veulen v. Charming Gold Baron x Eric T x Test. 1e premie: veulen v. Baron Dino x Quaterback x Future. 1e premie, voorl. keur: Hilkens Mona Lisa (Magic Memphis x Davignon II x Rubinstein I), fokker S. Meiners, Spanharrenstätten (D). 1e premie: veulen v. Charming Gold Baron uit Hilkens Mona Lisa. 1e premie: veulen v. Cum Laude x Baron x Concorde.(Corona) 1e premie: veulen v. Charming Gold Baron x Baron x Beethoven. (Dilly) 1e premie: veulen v. Charming Gold Baron x Baron x Ulft.(Cocoxanne) 1e premie, ster: Carming Girl Barones (Charmeur x Baron x Ulft). 1e premie: veulen v. Quaterback uit Charming Girl Barones. 1e premie, ster: Etoxa Barones (Etoile x Baron x Ulft). 1e premie: veulen v. Totilas uit Etoxa Barones. 1e premie, ster: Camlough Coral Tyger (Camlough Delphi x Roundhills Dancing Cloud x Still Time Left xx), fokker C. Plews, Wales (GBr). 1e premie, voorl. keur: Charming Chick Barones (Charmeur x Baron x Krack C). 1e premie, voorl. keur: Charming Oxanne Barones (Charmeur x Baron x Ulft). 1e premie, ster: Oxygen Barones (Baron Exactly x Ulft x Grand Empereur xx). 1e premie: Sexy Barones (All at Once x Charmeur x Baron). 1e premie, ster: Hilkens Win my Heart (Win the Gold x Rouletto x Feiner Stern), fokker S. Meiners, Spanharrenstätten (D). 1e premie, ster: Diva Barones (Don Deluxe x Magic Memphis x Davignon II) 1e premie, ster: Dixi Barones (Don Deluxe x Charmeur x Baron). 1e premie, ster: Zhovago Baron (Zhivago x Baron x Concorde). 1e premie, keur: Samantha (Heidehof's Don Diego x Bokkesprong Czardas x Naughty Boy). Fokker W.A., Mussel, eig. mw. E.C. Westdijk-de Kesel, Eede. 1e premie: Caramelle Dream van de Kroonhof, v. Golden Grey NRW uit Samantha. Fokker/eigenaar mw. E.C. Westdijk-de Kesel, Eede.
vrijdag, augustus 7

Uitslag thuisinspecties 7-8-2020

1e premie: Laverno van 't Hogeland v. Love for You, m. Naomi van 't Hogeland. Fokker/eigenaar José Kuilman, Usquert. 2e premie: It's Pression La'Vantaro (It's Highlander VDK x Toronto x Nonstop), fokker/eigenaar Regina Uuldriks-Kies, Siddeburen. 1e premie: Golden-Lady (Jonker's Jayden x Klein Roderijs Cocktail x Le Matsjo), fokker/eigenaar A.J.M. Elema, Siddeburen. 1e premie: Victoria (Veenstra's Krack x Le Matsjo x Gomel ox), fokker/eigenaar A.J.M. Elema, Siddebburen. 1e premie, ster: Misty (Desperado x Kielshoop Honeyhill x Vita Nova's Hannassie), fokker/eigenaar K. Hartlief, Boerakker. 1e premie, ster: Sanne J (Celtic Sir Parsifal x Oosterveld's Marsaz ox x Saint Cloud). Fokker L. Vos, Mantinge; eig. 1e premie, ster: Sannah (De Goede Ree's Alwin x Le Matsjo x Morgenland's Fabian), fokker/eigenaar H.J. Baving, Leutingewolde. 1e premie: Nelleke (Woodstock x Gzat ox x Amonza ox), fokker/eigenaar J. Gietema, Hommerts. 1e premie, ster: Roswitha (Le Matsjo x Morgenland's Fabian x Apollo), fokker/eigenaar J. Melessen, Zevenhuizen. 1e premie, voorl. keur: Rosaly (Morgenland's Fabian x Apollo x Tamarak ox), fokker/eigenaar J. Melessen, Zevenhuizen. 1e premie: Dana (Dynast x Williams x Eisenherz I), eigenaar Gaby van den Brink-Bouwense, Oldemarkt. 1e premie: Perle of Magic, v. Meander van de Heimerite, m. Dana. Fokker/eigenaar Gaby van den Brink-Bouwense, Oldemarkt. 1e premie, ster: Donovan (Don Cremello du Bois x Condor ox x Ismaël ox), fokker/eigenaar L. Vos, Mantinge. 1e premie, ster: Hannewies (Celtic Sir Parsifal x Condor ox x Ismaël ox), fokker/eigenaar L. Vos, Mantinge. 1e premie: Joanna van het Grote Blaar (Leuns Veld Winston Jr. x Caricello x Samber), fokker/eigenaar mw. Janny Postma-Kamphuis, Hall. 1e premie: Ember van het Grote Blaar (Kratos B x Bodinus x Royal Bravour), fokker/eigenaar mw. Janny Postma-Kamphuis, Hall. Opgenomen in het Register B: Estrella (Onbekend), eigenaar  mw. Janny Postma-Kamphuis, Hall. 1e premie: Lisandro van het Grote Blaar v. Leuns Veld Winston Jr., m. Estrella. Fokker/eigenaar mw. Janny Postma-Kamphuis, Hall. 1e premie: Lorenzo (Leuns Veld Winston Jr. x Ysselvliedts Yarmouth x Bengad Dogberry), fokker/eigenaar Harry van 't Erve, Beemte Broekland.
maandag, augustus 3

Uitslag thuisinspecties 3-8-2020

1e premie, keur: Fay (Beart x Riverman x Zevenster). Fokker onbekend, eig. C.F.H. de Keijzer-Derks, Alphen a/d Maas. 1e premie: Kjajento van 't Keijzershof, v. Kjento, m. Fay keur. Fokker/eigenaar C.F.H. de Keijzer-Derks, Alphen a/d Maas. 1e premie, voorl. keur: It's Me (Cocktail's Whinny x Ronaldo, x Flemmingh), fokker René van Erp, Oss; eig. Malissa Gijsbers, Haren. 1e premie: Priya MGH, v. Desperado, m. It's Me voorl. keur. Fokker/eigenaar: Malissa Gijsbers, Haren. 1e premie, voorl. keur: Chantella du Bois (Don Cremello du Bois x Idzard x Eduard). Fokker: A.C.M. van den Bosch, Herwen; eig. Kim Vugts, Boxtel. 1e premie: Goldfever Bloemendael v. Goldfinger van de Koetsiershoeve, m. Chantella du Bois. Fokker/eigenaar: Kim Vugts, Boxtel. 1e premie, keur: Little Didle (Mentos x Kantje's Ronaldo x Wicked Courtjester). Fokker: H.V.M. Goossen, Beek; eig. Raymond Kamphuis, Nijbroek. 1e premie: Jaguar van de Koetsiershoeve, v. Jup, m. Little Didle keur. Fokker/eigenaar: Raymond Kamphuis, Nijbroek. 1e premie, keur: Joyce BEVS (Orlando x Depardieu AT x Waldemar). Fokker: B.E. von Stetten, Seeg (D), eig. Raymond Kamphuis, Nijbroek. 1e premie: Joly Weihgand van de Koetsiershoeve, v. Dodo Weigand, m. Joyce BEVS keur. Fokker/eigenaar: Raymond Kamphuis, Nijbroek. 1e premie, ster: Golden Temptation WNE (FS Champion de Luxe x Kasanova van Klaverborch x Highlight), fokker Henk Strik, Oss; eig. W.C.M. Egelmeers, Mariahout.
zaterdag, augustus 1

Uitslag thuisinspecties 1-8-2020

1e premie, voorl. keur: Sterre van de Beekerheide (Sha Lazio ox x Isarco x Apollo van Heel ox), fokker Jan van Beek, Maasbree; eig. Fred Swinkels, Almere. 1e premie: Valencio-SH, v. Vis di Gallura ox, m. Sterre van de Beekerheide voorl. keur. Fokker/eigenaar Fred Swinkels, Almere. 1e premie, ster: Imagine (So You Know x Corotino x Columbus). Fokker: Bonnie Wolf, Broek in Waterland, eig. A. Trenning, Bellingwolde. 1e premie: Chopin HW, v. Cassanova du Bois, m. Imagine ster. Fokker/eigenaar Bonnie Woilf, Broek in Waterland. 1e premie, ster: Elaine (Platinum's Bosco x Magic Memphis x Edison), fokker J.H. & T.H. Wassenaar-Sijbrandij, Deinum; eig. Stal Chavaleh, Rijnsburg. 1e premie, keur: Wolinde (Polansky x Argus x Aktion), fokker L. Janssen, Nootdorp; eig. J.M. van der Salm, Stompwijk. 1e premie: Peppadew Storm, v. For Ferrero, m. Wolinde keur. Fokker/eigenaar: Pudry van der Salm, Stompwijk. 1e premie, voorl. keur: Luxurity (Grand Galaxy Win x De Niro x Flemmingh). Fokker: Johan Wilmink, Oud-Gastel; eig. Sandy van der Salm, Stompwijk.(foto) 1e premie: Jackpot van de Meerhoeve, v. Jameson RS2, m. Luxurity voorl. keur. Fokker/eigenaar Sandy van der Salm, Stompwijk. 1e premie, keur: Peru's Cool Concept (Palousa-Sturdy Fellow x Sammy x Gershwin). Fokker R. Dijkstra, Hallum; eig. A.M. van der Salm, Stompwijk. 1e premie: Paradisa van de Meerhoeve, v. Le Formidable, m. Peru's Cool Concept keur. Fokker/eigenaar Sandy van der Salm, Stompwijk. 1e premie, voorl. keur: Palousa-Cyara (Desperado x Gribaldi x Mackael-Grey). Fokker: Y. Haverhoek-Looy, De Hoef; eig. A.M. van der Salm, Stompwijk. 1e premie: Deseo (Dettori x Sarmiento ox x Zacateco ox), fokker/eigenaar Lilian Hemmelder, Purmerend. 1e premie: I Have a Dream (Leuns Veld Winston jr. x Coelenhage's Purioso x Stukhûster Ricardo), fokker/eigenaar G. Pijper, Ter Aar. 1e premie: La Belle Leila vE, v. Leuns Veld Winston jr., m. Libelle. Fokker/eigenaar L. van Eerden, Voorburg. Opgenomen Reg. B: Libelle, eig. L. van Eerde, Voorburg.
zaterdag, juli 25

Uitslag thuisinspecties 25-7-2020

1e premie, ster: Beyoncé (Bright's Hero-SB x Casimo x Cavalier), fokker/eigenaar Fokko Wever, Assen. 1e premie, voorl. keur: Bright's Pride (Bright Speed x Calvados x Abgar xx), fokker Hans Wever, Tynaarlo; eig. L. Bouwman, Westerlee. 1e premie: Just Jack v. Just Wimphof, m. Bright's Pride voorl. keur. Fokker/eigenaar L. Bouwman, Westerlee. 1e premie, ster: Marona SB (Love fot You x Samber x Beethoven), fokker/eigenaar M. Smegen en R. Brinks, Schoonebeek. 1e premie, keur: Ferona Marijke van de Marke (JJust Royal Dancer x Landwind II B x Rivaal), fokker/eigenaar M. Buntjer, Vlagtwedde. 1e premie: Lesther MB van de Feensel v. Le Formidable, m. Ferona Marijke van de Marke keur. Fokker/eigenaar M. Buntjer, Vlagtwedde. 1e premie: Crystal (Joint Venture x Casimo x Cavalier), fokker/eigenaar Fokko Wever, Assen. 1e premie, voorl. keur: G-Star (Brainpower x Ed King Hill NH x Purioso), fokker Debbie van de Mheen, Eemdijk; eig. Sietske Annema, Waskemeer. 1e premie: Zepp, v. Zapatero VDL, m. G-Star voorl. keur. Fokker/eigenaar Sietske Annema, Waskemeer. (foto) 1e premie, ster: Gabryon SAG (Glasgow van 't Merelsnest x Laroche x Faldo), fokker/eigenaar T. Eringa en I. Leenman, De Veenhoop. 1e premie: Idaiagranta SAG (Briljant x Jazz x Akteur), fokker/eigenaar T. Eringa en I. Leenman, De Veenhoop. 1e premie: N.N. (Catch Twenty Two VO Z x Niveau x Laroche), fokker/eigenaar T. Eringa en I. Leenman, De Veenhoop. 1e premie: Jethro go Lightly (Just Wimphof x Forty x Turbo Magic), fokker/eigenaar Femmie de Groot, Tjalleberd. 1e premie, ster: Loena van de Hiemsterhoeve (Zhivago x El Rambo x Krimh ox), fokker/eigenaar S. Brouwer, Boarnbergum. 1e premie: Desperado Kim's Kyan (v. Davinci du Bois, m. Vesper). Fokker/eigenaar Amy van Gelder, IJhorst.
vrijdag, juli 24

Uitslag thuisinspecties 24-7-2020

1e premie, keur: Filena (Cassini Boy Junior x Candillo x Larno), fokker/eigenaar C. Enders, Castenray. 1e premie, ster: Astrada B (Nespresso x Cantos x Locato), fokker/eigenaar C.A.G. Brouwers-Sleegers, Lieshout. 1e premie, ster: Karina (Djamaï du Bois x Nucari x King Kadanz), fokker/eigenaar Harrie Melis, Gemert. 1e premie, keur: Saqueenah (FS Pearcy Pearson x Idzard x Condor ox), fokker Hans Verwijst, Uden, eig. H. Verwijst en W. de Groot, Uden. 1e premie: Dark Diamond v. Designed in Black AT, m. Saqueenah keur. Fokker/eigenaar H. Verwijst en W. de Groot, Uden. 1e premie: Kennocha (Rubiquil x FS Delamanga x Opan), fokker C. Smits, Schijndel; eig. Stephan van Helvoort, Oss. 1e premie, ster: Illinois (Burgthoeve's Isarco x FS Harry Potter x Krimh ox), fokker/eigenaar J.C.M. Keuninx, Udenhout. 1e premie, ster: Ibiza (Idzard x Casper x El Beauty), fokker/eigenaar J.C.M. Keuninx, Udenhout. 1e premie, ster: Kayla (Kasanova van Klaverborch x FS Harry Potter x Krimh ox), fokker/eigenaar J.C.M. Keuninx, Udenhout. 1e premie, ster: Kwinty van Asten (Kraneveld's Kadans x El Beauty x Baccarat ox), fokker/eigenaar M.A.C. van Antwerpen, Haaren. 1e premie, keur: Bandita (Orchard Boginov x Idzard x Heroij ox), fokker/eigenaar J. Groenen, Luyksgestel. 1e premie: Isuzu v. Ploeg Thim, m. Bandita keur. Fokker/eigenaar J. Groenen, Luyksgestel. 1e premie, ster: San Marino (Sorento x Burggraaf x Wolfgang), fokker/eigenaar A. Koolen, Reusel. 1e premie, voorl. keur: Zolga's Sundae (Sorento x Burggraaf x Wolfgang), fokker/eigenaar A. Koolen, Reusel.
maandag, juli 20

Uitslag thuiskeuringen 18-7-20

Dit zijn de paarden/pony's/veulens die op zaterdag 18 juli zijn geïnspecteerd en een premie en/of predicaat(verhoging) toegekend kregen. 1e premie, ster: Pippa (Turfhorst Landlord x Orchard Red Prince x King Kadanz), geb. 19-5-2017. Fokker/eigenaar: Theo Karnebeek, Haaksbergen. 1e premie: Safira FortunA ster (Zodiak x Condor ox x Mirok ox), geb. 30-5-2007. Fokker: Jan Arts, Klarenbeek, eig. Ido Jacobs, Vragender. 1e premie: Nozem, v. Nightfever II, m. Safira FortunA ster, geb. 6-4-2020. Fokker/eigenaar Ido Jacobs, Vragender. 1e premie: Nightstar (Nightfever II x Raja Fortuna voorl.keur v. Zodiak x Condor ox), geb. 18-4-2020. Fokker/eigenaar Ido Jacobs, Vragender. 1e premie, voorl. keur: Jenny (Vitano x Bayard x Montie), geb. 17-3-2002. Fokker: H.C.P. Arts, Wanroij; eig. P.A. Kerkers, Asten. 1e premie: El Chica v. Kasanova van Klaverborch, m. Jenny voorl. keur, geb. 4-6-2020. Fokker/eigenaar Jan Arts, Klarenbeek. 1e premie, ster: Nora (Zarif Fortuna x Kwaliteit van Orchid's x Vita Nova's Hannassie), geb. 27-4-2017. Fokker/eigenaar Jan Arts, Klarenbeek. 1e premie, ster: Gracia (Zarif Fortuna x De Goede Ree's metall x Vita Nova's Golden Boris), geb. 24-5-2017. Fokker/eigenaar: Jan Arts, Klarebeek. 1e premie, voorl. keur: Danique van de Puttehof (Don Cremello du Bois x Lamento III x Kantje's Ronaldo), geb. 26-3-2016. Fokker: G. van de Putte-de Vries, Zuidbroek; eig. Edwin Janssen, Haalderen.(foto) 1e premie: Pleun EPJ, v. His Royal Badness DK, m. Danique van de Puttehof voorl. keur, geb. 18-5-2020. Fokker/eigenaar Edwin Janssen, Haalderen. 1e premie: Phailin Pearliena JVR (Jayson x  Sandreo x Wellington), geb. 27-2-2020. Fokker/eigenaar Christie Jolink, Harreveld. 1e premie, ster: Fayliena JVR (Fürstenball x Sandreo x Wellington), geb. 26-5-2017. Fokker/eigenaar Christie Jolink, Harreveld. 1e premie, ster: Zwavo's Nena (FS Champion de Luxe x Kantje's Ronaldo x Broomy Slip-on), geb. 11-3-2006. Fokker J. Zwaans, Herpen; eig. Shelley Rauwers, Winterswijk. 1e premie: Mistery Lana (Don Cremello du Bois x onbekend x Home T Ranch Yves Picasso), geb. 25-4-2016. Fokker Fabienne Berns, Pannerden; eig. C. Wielhezen. 1e premie: Araz IBR (Ase R Zad Shirah ox x Wallenberg x Julio Mariner xx), geb. 11-6-2020. Fokker/eigenaar Ilona van der Kooij, Winterswijk Kotten.
maandag, juli 20

NRPS-pony's presteren internationaal

WIPPERFüRTH - Een grote groep Nederlandse ponycombinaties heeft afgelopen weekend internationaal gesprongen in Duitsland. De NRPS-pony's deden het weer geweldig en reden vrijwel allemaal meerdere malen in de prijzen. In de small tour 1.10-1.15 m presteerde onder anderen de combinatie Olivia Braaksma met Sara FortunA (Orchard Wildeman x Zodiak, fokker Jan Arts uit Klarenbeek) opvallend goed: alle dagen foutloos, met op vrijdag een gedeelde 1e plaats, op zaterdag de 2e prijs in het tweefasen, en op zondag de 10e prijs in het direct op tijd 1.15 m.   Verder reden op vrijdag de volgende NRPS-combinaties foutloos in de prijzen (small tour): Siebe Leemans met Orchid's Lonette (Kanshebber x Orchid's Cestanii), Anouk van Hese met Contessa's Baileys (Kanshebber x Diplomat, fokker Ina Majoor) en Tamara van Manen Holstud's Olijfje (Paddington O'Malley x Quidam de Revel, fokker Jørgen van der Holst uit Lunteren). Siebe stapte daarna over naar de Large tour (1.25-1.30 m) en reed op zaterdag naar de 7e plaats (van 50 starts) en zondag eindigde deze combinatie in het 1.30 m hoge parcours met barrage als beste NRPS'er op de 9e plaats. De Belg Vic de Plecker draaide het om. Hij stuurde Orchid's Anucia (Kanshebber x Orchid's Cestanii) op vrijdag in de Large tour naar een gedeelde eerste plaats, en nadat het op zaterdag niet helemaal naar wens verliep, won deze combinatie op zondag de Small tour. Verder onderscheidden zich Logan Fiechter met Kadanz van Orchid's (Kanshebber x Kantje's Carlando), Yoni Santvoort met Kailey van de Beekerheide (Kantje's Ronaldo x Leunsveld's Elegant, fokker Jan van Beek uit Maasbree), en Bo Dictus met Karst van Orchid's (Kanshebber x Kantje's Carlando).
maandag, juli 20

Uitslag thuisinspecties 17-7-20

Dit zijn de paarden/pony's/veulens die op vrijdag 17 juli zijn geïnspecteerd en een premie en/of predicaat(verhoging) toegekend kregen. 1e premie: Giulietta ACB ster, röntgen (Zhivago x Havel x Belisar), geb.24-4-2011. Fokker/eigenaar Anne-Claire Bongers. 1e premie: Miss Giulietta, v. FS Mr. Right, m. Giuletta ACB ster; röntgen, geb. 19-5-2020. Fokker/eigenaar Anne-Claire Bongers, Woudenberg. 1e premie: Dreams to Remember (ruin v. Don Cremello du Bois x Polsbury Pajero x Oudelandes John), geb. 30-4-2017. Fokker/eigenaar Yvonne Jacobs, Overberg. 1e premie, ster, voorl.keur: Dottie Elsa (Don Cremello du Bois x Holthausen Frodo x Oosterbroek Sergio), geb. 8-5-2016. Fokker: H. Morang-Vinke, Haarlem; eig. Wanda de Vos-Merkens, Ravenswaaij. 1e premie: Amanda, geb. 28-4-2020, v. Davinci du Bois, m. Dottie Elsa voorl. keur. Fokker/eigenaar Wanda de Vos-Merkens, Ravenswaaij. 1e premie, voorl. keur: Golden Diva (Don Carino du Bois x Nieuwmoed's Nepal x Mir ox), geb. 26-4-2014. Fokker/eigenaar Petra Gerritsen-Versluis, Kedichem. 1e premie, ster: Royal RW (Veenstra's Grapjas x Gomel ox x Baccarat ox), geb. 22-5-2017. Fokker: R. & M. Wekema, Peize; eig. Julia de Heus, Spijk. 1e premie: Sunshine (Don Cremello du Bois x Di Caprio du Bois x Baccarav van de Corijon), 6-5-2015. Fokker/eigenaar: Janneke den Hartog, Ingen. 1e premie, ster: Sterre van het Gildeland (Goldstar du Bois x First Stayerhof's Ramzi H x Nicolai), 21-3-2017. Fokker/eigenaar: Hanno van Kalkeren, Lienden. 1e premie, ster: Fairytale (Fergie x Kompas Marco x El Beauty), geb. 10-3-2015. Fokker: J. Speijers, Middelaar; eig. Marloes Dibbts, Horssen. 1e premie, ster: Zara (Fergie x Mufaq ox x Cranleigh Arden Shadow), geb. 2-7-2016. Fokker: T. van Vugt, Oss; eig. Marloes Dibbits, Horssen. 1e premie: Lyam (Leuns Veld Winston jr. x Thunder Valley, Silver Heaven), geb. 30-5-2020. Fokker/eignaar: Miranda van den Broek, Horssen. 1e premie, elite: Fenne Fortuna (Manpower Ludinga x Condor ox x Mirok ox), geb. 22-3-2005. Fokker: Corné van Herwaarden, Grathem; eig. Rianne Langeveld, Horssen. (foto) 1e premie, ster: Faya Fortuna, v. Picasso van Knedo, m. Fenne Fortuna elite, geb. 20-6-2017. Fokker: Riane Langeveld, Horssen; eig. Mariska van den Berg, Dreumel. 1e premie: Daisy Dream, geb. 18-5-2020, v. Alwoods Dream of Mowgli, m. Faya Fortuna ster. Fokker/eigenaar Mariska van den Berg, Dreumel. 1e premie, ster: Anouska BR (Krachtpatser x Kooihûster Teake x Ashkar ox), geb. 18-6-2013. Fokker: Liesbeth Bonder, Bergambacht; eig. Hellen Schmitz, Herveld. 1e premie, ster: Hatchikidee (Movie Star x Nørlunds Mr. Swing King x Oxenholm Chess), geb. 1-6-2016. Fokker/eigenaar Hellen Schmitz, Herveld. 1e premie, ster: Meneer Nielson (Movie Star x Nørlunds Mr. Swing King x Oxenholm Chess), geb. 19-6-2017. Fokker/eigenaar Hellen Schmitz, Herveld. 1e premie: Mc Flurry (FS Mr. Right x Priory Firelight II x Valentino NF), geb. 15-4-2020. Fokker/eigenaar Hellen Schmitz, Herveld. 1e premie: Eston M (Everdale x Wup x Palousa Convenance), geb. 30-5-2013. Fokker/eigenaar: Margot Thomas, Doorwerth.
maandag, juli 13

Thuisinspecties uitslag 11-7-2020

Dit zijn de paarden/pony's/veulens die op zaterdag 11 juli zijn geïnspecteerd en een premie en/of predicaat(verhoging) toegekend kregen. 1e premie, voorl.keur: Christal du Bois (Golden West x Dornik B x Condor ox), geb.19-3-2015. Fokker/eigenaar fam. van den Bosch, Herwen. 1e premie: De Niro du Bois, v. Designed in Black AT, m. Christal du Bois voorl. keur. Fokker/eigenaar fam. van den Bosch, Herwen. 1e premie, voorl.keur: Carice du Bois preferent (Der Harlekin B x Condor ox x Pobeditel ox)2-6-2008. Fokker/eigenaar fam. van den Bosch, Herwen. 1e premie: Dubai du Bois v. Damon du Bois, m. Carice du Bois voorl.keur, preferent, geb. 5-4-2020. Fokker/eigenaar fam. van den Bosch, Herwen. 1e premie: Celebration LRD (Cassanova du Bois x Kantje's Armando x Young Winsome Adrian), 26-4-2020. Fokker/eigenaar S. Horstik en L. Roeterink, Varsselder. 1e premie: Cenna du Bois (Damon du Bois x Deinhard B x Idzard), geb. 8-4-2020. Fokker/eigenaar fam. van den Bosch, Herwen. 1e premie, sterpredicaat: Famous Girl van de Ponderosahoeve (Cassanova du Bois x King Stayerhof's jango x Viva la Bam), geb. 18-4-2017. Fokker/eigenaar E. Teunissen-Weys, Oosterhout. 1e premie, sterpredicaat: Cheerio van de Ponderosahoeve (Nightfever II x Leuns Veld's Lord x Bjirmen's Wytse), 17-5-2017. Fokker/eigenaar E. Teunissen-Weys, Oosterhout. 1e premie, sterpredicaat: Dream Girl (Don Cremello du Bois x Verona's Bo-Gi x Zodiak), 30-6-2016. Fokker/eigenaar F. Berns, Pannerden. 1e premie: Ivanka du Bois (Davinci du Bois x Dornik B x Golden Dancer), 6-4-2020. Fokker/eigenaar fam. van den Bosch, Herwen. 1e premie: Carola du Bois (Damon du Bois x Don Carino du Bois x Eduard), geb. 12-5-2020. Fokker/eigenaar fam. van den Bosch, Herwen. 1e premie: Iggy du Bois (Davinci du Bois x Golden Moonlight x Ismaël ox). Fokker/eigenaar fam. van den Bosch, Herwen. 1e premie, voorl.keur: Angels's Abigail (Goldstar du Bois x Leuns Veld's Winston x Aester el Nino), geb. 8-4-2016. Fokker: A.G.M. Teunissen, Bennekom; eig. A.G.M. Teunissen en fam. Slemmer, Ederveen. 1e premie: O'Atje, v. Oosting Alexander, m. Angel's Abigail voorl. keur, geb. 23-5-2020. Fokker: A.G.M. Teunissen, Bennekom; eig. A.G.M. Teunissen en fam. Slemmer, Ederveen. 1e premie, voorl. keur: Elmira Gold (Goldstar du Bois x Drug ox x Mufaq ox), geb. 8-5-2016. Fokker/eigenaar A.G.W. van Erp, Berghem. 1e premie: Hailey, v. Hesselteich's Golden Dream, m. Elmira Gold voorl. keur, geb. 17-3-2020. Fokker/eigenaar A.G.W. van Erp, Berghem. 1e premie: Formidable "S" (FS Champion de Luxe x Kasanova van Klaverborch x Highlight), geb. 21-5-2020. Fokker/eigenaar H.W.M. Strik, Oss. 1e premie: Fairytale "S" (FS Numero Uno x Cosmopolitan D x Anthal ox), geb. 3-5-2020. Fokker/eigenaar H.W.M. Strik, Oss. 1e premie: Proud Silver Lady BK (Liquid Silver BK x Cocktail's Whinny x Nero), geb. 23-5-2020. Fokker/eigenaar Y. van Kessel, Berghem. 1e premie: Papillon Donier BK (Donier x Kadans x Louis le Bon), geb. 31-3-2020. Fokker/eigenaar Y. van Kessel en A. Boersma, Berghem. 1e premie, sterpredicaat: Keep in Mind BK (Goedhart BK x Kadans x Louis le Bon), geb. 15-4-2015. Fokker/eigenaar Y. van Kessel en A. Boersma, Berghem. 1e premie: Zorro Zack Smokey Black BK v. Blue Hors Zackerey, m. Keep in Mind BK ster, geb. 5-4-2020. Fokker/eigenaar Y. van Kessel, Berghem.(foto) 1e premie, sterpredicaat: Just a Charming Lady (Charmeur x Cocktail's Whinny x Nero), geb. 2-4-2014. Fokker: Y. van Kessel en A. Boersma, Berghem, eig. B.W. de Jongh, Huizen.      
maandag, juli 6

Thuisinspecties uitslag 3-7-2020

Dit zijn de paarden/pony's/veulens die op vrijdag 3 juli zijn geïnspecteerd en een premie en/of predicaat(verhoging) toegekend kregen. 1e premie: First D-Tails of a Dream v. Fizz Silver Fame, m. Noortje (onbekend), geb. 11-6-2020. Fokker/eigenaar Lisette Groen 1e premie: Schermeer's hof Snowwhite (Don Cremello du Bois x Cupkeshof Winobert x Flora's Hof Minstrel), geb. 2016. Fokker/eigenaar Stoeterij de Middenweg, fam. Barendregt. 1e premie, sterpredicaat: Schermeer's Hof Cinderella (Don Cremello du Bois x Cupkeshof Winobert x Flora's Hof Minstrel), geb. 2015. Fokker/eigenaar Stoeterij de Middenweg, fam. Barendregt. 1e premie, keur: Debora's Devaney (Don Cremello du Bois x Jasper x Merrie Moscan), geb. 12-7-2010. Fokker/eigenaar Mandy Schipper. 1e premie: Crack V (v. Cassanova du Bois, m. Debora's Devaney keur), geb. 23-5-2020. Fokker/eigenaar Mandy Schipper. 1e premie, sterpredicaat: Dewi's Danika (Djamaï du Bois x Milton x Boyd), geb. 24-4-2012. Fokker/eigenaar Mandy Schipper. 1e premie, sterpredicaat: Roman's Euphoria v. Roman Lifestyle W, m. Elise Emelwerth (onbekend), geb. 5-3-2017. Fokker/eigenaar C. de Ruiter. 1e premie: Mr. Perfect Carré (Milford VDL x Show Star x Osmium), geb. 2-5-2020. Fokker/eigenaar fam. Plaatsman, Stoeterij Carré. 1e premie, voorl. keur: Famous Vurona (Tuschinski x Negro x Vincent), geb. 14-2-2010. Fokker: Chr. de Feyter, eig. Wendy Tonneman. 1e premie, sterpredicaat: Kennedy LGC v. Charmeur, m. Famous Vurona voorl. keur., geb. 25-5-2015. Fokker: P. Terwee, eig. Wendy Tonneman. 1e premie: Diablo Charlie v. Davinci du Bois, m. PRE (onbekend), geb. 12-5-2020. Fokker/eigenaar Debbie Warmenhoven. 1e premie, sterpredicaat: Roman's Melody van Nieuwland (Roman Lifestyle W x OO Seven x Havidoff), geb. 7-7-2016. Fokker/eigenaar J.N.M. Zandvliet en mw. S. Zandvliet-Gans. 1e premie: Madame Ziva (Dark Dressed Man x Numero Uno x Celano), geb. 12-6-2017. Fokker/eigenaar J.N.M. Zandvliet en mw. S. Zandvliet-Gans. 1e premie, sterpredicaat: Zolinda (Krack C x Cocktail x Formateur), geb. 1-4-2004. Fokker: F. Swanenberg, eig. Fokker/eigenaar J.N.M. Zandvliet en mw. S. Zandvliet-Gans. 1e premie: Vitality (Gribaldi x Volturno x Cato), geb. 28-4-2002. Eigenaar J.N.M. Zandvliet en mw. S. Zandvliet-Gans. 1e premie: Pink Floyd van Nieuwland v. Jayson, m. Vitality, geb. 29-4-2020. Fokker/eigenaar J.N.M. Zandvliet en mw. S. Zandvliet-Gans. 1e premie: voorl. keur: Royal Nadina (Wup x Puissance xx x Then Again xx), geb. 30-3-2013. Fokker/eigenaar Eveline Calis. 1e premie: Royal Nala (Winston x Wup x Puissance xx), geb. 20-3-2020. Fokker/eigenaar Eveline Calis. 1e premie, voorl. keur: Hyandra (Sandreo x Puissance xx x Then Again xx), geb. 30-4-2012. Fokker/eigenaar Eveline Calis. (foto) 1e premie: Wilton v. Winston, m. Hyandra voorl. keur, geb. 19-5-2020. Fokker/eigenaar Eveline Calis.
maandag, juli 6

Thuisinspecties uitslag 4-7-2020

Dit zijn de paarden/pony's/veulens die op zaterdag 4 juli zijn geïnspecteerd en een premie en/of predicaat(verhoging) toegekend kregen. 1e premie, sterpredicaat: Princess Fortuna H (Flint Fortuna x Lobeke ox x Brutus van de Meijershoeve), geb. 4-5-2017. Fokker: J. Hesselink, eig. Milko Withagen. 1e premie, voorl. keur: Sterre van Equi Center (Kraneveld's Kadans x Mikel x Rocky), geb. 2-5-2014. Fokker: Mirjam Bekkers, eig. Mirjam Timmermans. 1e premie: Phallon MT v. Cassanova du Bois, m. Sterre van Equi Center voorl. keur, geb. 26-3-2020. Fokker/eigenaar Mirjam Timmermans. 1e premie: Kashmire (Kinetic Wizard x Sjapoer ox), geb. 10-6-2017. Fokker: H. Theunis, eig. Kim Maingart. 1e premie, sterpredicaat: Kelly B (Kasanova van Klaverborch x Kenaf x Elegant), geb. 1-5-2005. Fokker: H.F.M. Beumer, eig. Marleen Braspenning. 1e premie, sterpredicaat: Sky van Equi Center (Kraneveld's Kadans x Irakion x Rocky), geb. 19-2-2017. Fokker: Mirjam Bekkers, eig. Adri Somers. 1e premie, voorl. keur: Dewi (Don Matcho x Krack C x Beethoven), geb. 4-7-2012. Fokker/eigenaar L.G. van Nispen en P.L. van Nispen-Knols. 1e premie: Kendra v. Kjento, m. Dewi voorl. keur, geb. 7-4-2020. Fokker/eigenaar L.G. van Nispen en P.L. van Nispen-Knols. 1e premie, sterpredicaat: Donna Matthea v. Don Joe, m. Dewi voorl. keur, geb. 7-6-2017. Fokker/eigenaar L.G. van Nispen en P.L. van Nispen-Knols. 1e premie: Jaysi (Jayson x Nespresso x Ronaldo), geb. 20-2-2020. Fokker/eigenaar P.L. van Nispen-Knols.(foto) 1e premie, voorl. keur: Catch Me (L'Opinto des Fontaines x Livingstone x Dublin), geb. 9-6-2007. Fokker: L.P. Goudzwaard, eig. Kevin Groffen. 1e premie, sterpredicaat: Wolfgang (Winston x Show Star x Osmium), geb. 18-5-2017. Fokker: H.G. P{laatsman, eig. Mariska Konings. 1e premie: Fancy van de Mariskahoeve (Formidable x Kosmonaut van Klaverborch x Dutchman), geb. 19-12-2017. Fokker/eigenaar Mariska Ponse. 1e premie: Diva Z van de Mariskahoeve (Dominator 2000 Z x Flemmingh x Weltmeyer II), geb. 5-2-2017. Fokker/eigenaar Mariska Ponse. 1e premie: Miss Perfect van de Mariskahoeve v. Bodinus, m. Diva Z van de Mariskahoeve, geb. 7-6-2020. Fokker/eigenaar Mariska Ponse. 1e premie: Star van de Mariskahoeve (Spielberg x Bas Safari ox x Gribaldi), geb. 1-3-2020. Fokker/eigenaar Mariska Ponse. 1e premie: Fiësta van de Mariskahoeve v. Fizz Silver Fame, m. Vogelenzang's Vere, geb. 23-5-2020. Fokker/eigenaar Mariska Ponse. 1e premie, sterpredicaat: Vogelenzang's Vere (Verona's Bo-Gi x Cocky Dundas x Prince Ragusa), geb. 29-6-1999. Fokker: A.J.W. Teunissen, eig. Mariska Ponse. 1e premie, sterpredicaat: Florenzzo (Formidable x Jazz x Juventus), geb. 21-4-2016. Fokker/eigenaar W.P. Mulder-van Dam. 1e premie: Didi (Uphill x Jazz x Urban), geb. 14-5-2008. Fokker W. Wagenaar, eig. Annet Mulder. 1e premie: Vajèn (Formidable x Bontfire M), geb. 23-4-2020. Fokker/eigenaar Mariska de Leeuw.
zaterdag, mei 30

Thuisinspectie: opgeven kan vanaf nu

De inschrijving voor thuisinspectie is geopend. Schrijf in op nrps.nl via deze link: https://nrps.nl/evenementen/nrps-keuringen/thuisinspectie De regionale keuringen en de Nationale keuring gaan dit jaar niet door. Uiteraard is het wel mogelijk om 3-jarige en oudere merries in het stamboek te laten opnemen. Ook veulens en oudere dieren komen voor inspectie in aanmerking: de veulens die kunnen bijdragen aan een predicaat(verhoging) van de merrie, of aan het afstammelingenonderzoek van een jonge hengst. Ook welkom zijn de 4-jarige en oudere dieren die al in het stamboek zijn opgenomen en nu in aanmerking komen voor een predicaat(verhoging). Aan de hand van de aanmeldingen wordt een schema opgesteld met de data, tijden en locaties. Daarom is het belangrijk dat u zo snel mogelijk uw dieren aanmeldt. De inspecties vinden plaats in juli en augustus. Op 19 september, de datum van de Late Veulenkeuring, kunt u dieren voor inspectie aanbieden waarvoor nog niet eerder een mogelijkheid is geweest. De indeling is onder meer afhankelijk van het aantal aanmeldingen. Bij aanmelding kunt u aangeven welke dagen van de week voor u het best uitkomen om een thuisinspectie te plannen. Mocht u een bepaalde periode niet kunnen i.v.m. vakantie, kunt u dat ook doorgeven. Op deze wijze hopen wij in overleg met u, onze juryleden deze zomerperiode zo efficiënt mogelijk in te kunnen plannen. De juryleden zullen het hele land door reizen en zo mogelijk bij de fokkers thuis de dieren komen bekijken, maar het zal wellicht moeilijk worden om echt iedere fokker persoonlijk te bezoeken. Heeft u een ruime locatie en zijn enkele andere fokkers uit de omgeving welkom om hun dieren bij u te laten inspecteren? Geef dit dan door aan het stamboekkantoor, om samen tot een goede afspraak te komen.  
donderdag, mei 28

Hickstead krijgt ereplaats in Hall of Fame

CALGARY - De NRPS-goedgekeurde Hickstead komt met zijn ruiter Eric Lamaze in de Sports Hall of Fame van Canada. Lamaze ontvangt hiermee de Orde van Sport, de hoogste onderscheiding die een sporter in Canada kan krijgen. De enige andere paard-ruiter combinatie in dit museum is Ian Millar met Big Ben. Eerder is er op Spruce Meadows al een standbeeld voor Hickstead opgericht. De legendarische Hickstead, geboren 1996, werd als 2,5-jarige als eerste goedgekeurd bij het NRPS. In het verrichtingsonderzoek viel het onbegrensd vermogen van de slechts 1.64m hoge hengst al op. Na zijn eerste opleiding bij Conny van Stokkom kreeg de hengst verschillende ruiters, maar kon het met niemand echt vinden. Tot hij vanuit België naar Eric Lamaze ging. Die kocht hem in 2004 als speedpaard, maar haalde al snel de ongelooflijke capaciteiten van de hengst naar boven. Hoogtepunt van hun carrière was het winnen van individueel Olympisch goud en teamzilver in Beijing 2008. (foto: Jacob Melissen). In 2010 won de combinatie brons op het WK, waarbij Hickstead in de finale met paardenwissel werd uitgeroepen tot Beste paard. Andere belangrijke wapenfeiten zijn het winnen van de Grand Prix van Calgary (2007 en 2011), Genève (2008), Aken (2010), La Baule (2011) en Rome (2011), en individueel brons plus teamzilver op de Pan American Games in 2007. In totaal sprong Hickstead 3 miljoen dollar aan prijzengeld bij elkaar, voordat hij in 2011 tijdens een wereldbekerwedstrijd in Italië – letterlijk 'in het harnas' – stierf aan een gescheurde aorta.  Hickstead werd gefokt door Jan van Schijndel uit Maren-Kessel, uit de combinatie Hamlet x Ekstein x Ulft. Als veulen kreeg hij de naam Opel, maar omdat de naam van goedgekeurde hengsten bij het NRPS moet beginnen met de eerste letter van hun vaders naam, werd hij na zijn goedkeuring (door de herkeuringscommissie) omgedoopt tot Hickstead. Later is hij bij veel meer stamboeken goedgekeurd. In Horsetelex zijn 42 afstammelingen van Hickstead te vinden. Daarvan heeft precies de helft tot dusver internationaal gelopen, maar nog niemand op het allerhoogste niveau (1.55 m is het hoogste, een dochter uit een Iers warmbloedmerrie van Cruising x Ronald). Maar dat zegt niet alles, want de jongste nafok is van 2019. Tot nu toe zijn drie van zijn zonen goedgekeurd in Holstein, bij Selle Français en OS. Volle broer Hickstead II (geb. 2004) is goedgekeurd bij Zangersheide en heeft 1.40 m gesprongen. http://www.sportshall.ca/events/class-of-2020-21.html?lang=EN?lang=EN#Lamaze
zondag, maart 8

NRPS voegt 36 hengsten toe aan bestand

ERMELO - Na een geslaagde Hengstenshow op zondag 8 maart is het NRPS 36 jonge hengsten rijker. Het is een collectie om heel trots op te zijn. Van de 30 hengsten die op de keuring van 14 februari groen licht kregen, is er één door de eigenaar teruggetrokken; alle andere hebben aan alle verdere eisen voldaan en mogen aan hun eerste dekseizoen beginnen. Ook de twee hengsten die op de nakeuring werden aangewezen, zijn op de showdag gehuldigd. Daarnaast zijn er vijf hengsten via advieskeuringen aan de collectie toegevoegd. Opmerkelijk is dat twee van de drie kampioenen via deze 'extra' keuringen zijn toegetreden. Op de Hengstenshow zijn daarnaast twee ponyhengsten keur geworden: de dressuurpony Zip (Zodiak x E-Boy), die al met zijn derde amazone in de Z dressuur uitkomt, en de springpony Kosmo van Orchid's (Kanshebber x Kantjes's Carlando), die zelf driemaal EK heeft gesprongen en van wie in alle drie disciplines nakomelingen op de EK pony's zijn gestart. Dit jaar geen NRPS-Paardenman van het Jaar, maar een huldiging van de trouwe vrijwilligers, dus eigenlijk zeven Paardenmannen van het eerste uur: Harry Melis, Jan Staring, Peter Brouwers, Piet Verkerk, Rinus van der Meijden, Pieter van der Doelen, en Wim van Riel. Jaargang dressuurhengsten Kampioen Licor (Vivaldi x Charmeur) (advieskeuring) Reservekampioen For Moray-Pomona (For Romance x Ferro) Derde plaats Glamour van de Anjershof (Glamourdale x Sandreo) Capri's Jim Beam (Capri Sonne jr. x Hexagon's Louisville) (advieskeuring) Depay (Don Joe x Hohenstein) Don Charming Baron (Don Deluxe x Charmeur) For Moqueen (For Romance x Apache) François (Blue Hors Farrel x Cantos) Gorgeous Black Art (Glock's Toto jr. x Rubiquil) (advieskeuring) Glenn (George Clooney x Everdale) Irvin (Inspire x Negro) J. Marin de Jeu (Johnson x Gribaldi) Latino (Glock's Toto jr. x Rubiquil) (advieskeuring) Matteo (Glock's Toto jr. x Rubiquil) (advieskeuring) Ruiz (Rock Forever x Fürst Heinrich) Sir Kemeldo MVK (Spielberg x Goodtimes) Dazzling Colours van de Rheehoeve (Kaleido's Don Pedro x Bacelor NH) (Certificering) Jaargang springhengsten Kampioen El Morado (Eldorado van de Zeshoek x Celano) Reservekampioen I'm Minister President (I'm a Star x Goodtimes) Derde plaats For Ever (For Pleasure x Cassini I) Airforce WM (A Golden Boy Hero Z x Warrant) Conprice (Conthargos x Quaprice Z) Diamond Blue VDL (Diamant de Semilly x Mr. Blue) Ivano van Zuidgeest (Iniësta x L'Opinto des Fontaines) Exclusive (Numero Uno x Burggraaf) (Sporttraject) Jaargang ponyhengsten Kampioen New Edition M (No Limit x Calido-G) Reservekampioen Ducati du Bois (Diamond Touch x Der Harlekin B) Derde plaats Koetsiershoeve Messenger (Merlijn van de Bisschop x Sunny Side Up) Bright Diamond (Bijsterhof's Diamond Dancer x Valentino) Heidepeel's King Arthur (Waxwing Penny Guy x Hogeland's Nandor) Kasall van Equi Center (Kraneveld's Kadans x Irakion) Renkum Duns are (Not) Done (Renkum Seigneur x Viento Uno W) Ziro La-Di (Zip x Manpower Ludinga) Trenco van de Schutlakenweg (Fergie x Apollo) (Certificering)  
zaterdag, februari 29

Op de nakeuring zijn nog twee hengsten aangewezen voor de hengstenshow van 8 maart

Aanwijzingen uiteraard op voorwaarde dat komende week aan alle veterinaire eisen en een voldoende moederrapport wordt voldaan. Het gaat om de ponyhengst New Edition M en de appaloosa dressuurhengst Kaleido's Brillant. Beide hengsten zijn geboren in 2017. De vos schabrakbonte Kaleido's Brillant heeft als vader Kaleido's Don Pedro, en dat is een zoon van Isala's Orient (Krimh ox x Sonny af Højmark). Hij is een volle broer van de oud-Nationaal kampioen NRPS-merrie Isala's Solène. De moeder van de 3-jarige hengst is de NRPS-rijpaardmerrie Sparkling Aleiga van het Anserland (Bachelor NH x Ed King Hill NH). Deze hengst is dus van twee kanten met NRPS-bloed gefokt, maar brengt ook een aparte kleur in. Daarbij toonde hij zeer veel ruimte, afdruk en souplesse in de bewegingen. Hij komt dan ook in aanmerking voor certificering. Fokker is M. Govers uit Lutjewinkel en de eigenaar is Mw. S. Roggen uit Rhee. New Edition M heeft als vader de Duitse Rijpony No Limit (Neckar x Constantin). Moeder Bella Swan M stamt van de Welsh hengst Calido-G uit een klein gebleven rijpaardmerrie (stm. 1.52 m) van Sandro Hit x Donnerkiel x Waidmansheil. Deze pony liet zowel in beweging als bij het vrijspringen kwaliteit zien, en is geaccepteerd voor de fokrichting Nederlandse Sportpony (NSP). Fokker is S. Müller uit Badbergen (D) en eigenaar D.M. Hasselbach uit Gendt. De bloedmooie dressuurhengst Gaspare Grania (Gamble H x Nourejev x Dream of Heidelberg I) van Marije Heuvel uit Losdorp is in de tweede bezichtiging ster verklaard.
zaterdag, februari 1

Het eerste veulen van 2020 is al vroeg geboren

DEN BOSCH/ERMELO - Het NRPS heeft het eerste veulen van dit jaar al geregistreerd. En nóg leuker nieuws is dat gisteren weer een sponsorcontract met Subli is ondertekend, voor de veulenactie van dit jaar. Net als afgelopen jaar ontvangt u gratis een zak Subli Merriebrok of Subli Veulenbrok wanneer u uw veulen bij het NRPS registreert! Het eerste NRPS-veulen van dit jaar is geboren op de Bemi Hoeve in Hoogeloon. In de nacht van 3 januari heeft de internationale springponymerrie W-Gipsy (Kantje's Korporaal x Netron ox) daar haar hengstveulen gekregen. Als vader staat Goliath van de Groenweg te boek. Fokker en eigenaar is Bibi-Kim Kortrink, die zelf de merrie tot op het hoogste niveau in de sport heeft uitgebracht. De NRPS-geregistreerde W-Gipsy is keur en prestatie-sport, en al 25 jaar oud. Ze heeft internationaal op Grand Prix niveau gelopen. Ze maakte in haar jongere jaren deel uit van het Nederlands team en is Nederlands Kampioen ZZ-springen geweest. Een dochter van haar in combinatie met Djebel van het Stichelhof springt ook int. GP en zit in het Belgisch team. De vader van het veulen, Goliath van de Groenweg, heeft ook internationaal grote prijzen gewonnen, dus het zit van twee kanten in de genen. Dat belooft wat voor de toekomst! Sinds 2014 is dit haar vierde veulen dat bij het NRPS wordt ingeschreven. De oudste, nu 6 jaar, is een merrie van de rijpaardhengst Arko III. Daarna komen twee volle zusters met Grand Slam VDL als vader, nu 4 en 5 jaar. Het veulen van 3 januari jl. is de eerste hengst van de familie.
maandag, januari 13

De schouders eronder

Tijdens de Algemene Ledenvergadering in november 2019 heeft Ronald Funke Küpper (voorzitter) te kennen gegeven dat hij in het voorjaar 2020 aftredend zou zijn en niet meer herkiesbaar. Inmiddels heeft Ronald laten weten al vanaf heden niet meer beschikbaar te zijn voor het NRPS; wel zal hij zich in gaan zetten voor de Koepel Fokkerij. De functie van Ronald zal worden waargenomen door Gerard Schuttert, de vice voorzitter, totdat er een nieuwe voorzitter is gekozen. Tijdens de Ledenvergadering werd ook medegedeeld dat Caroline Brandes tussentijds was afgetreden, en dat Gerrie Hogenbirk in het voorjaar aftredend is en eveneens niet herkiesbaar. Inmiddels heeft onze penningmeester, Bouke Hovinga, ook aangegeven te stoppen als bestuurslid, maar toegezegd nog wel de cijfers van 2019 te verzorgen. Het Algemeen Bestuur bestaat sindsdien nog uit drie mensen: Gerard Schuttert, Liesbeth Bonder en Marjolein Gerritsen. In het laatste NRPS-Nieuws van 2019 stond al een oproep voor nieuwe bestuursleden, te weten een voorzitter en een algemeen lid, belast met sponsoring. Nu zijn we ook nog op zoek naar een nieuwe penningmeester.  Vriendelijk verzoek aan iedereen die dit leest, om de schouders eronder te zetten en rond te kijken of u iemand kent en geschikt acht, om voor te dragen voor één van deze functies! Wij gaan ervan uit dat u vertrouwen heeft in de drie nog zittende bestuursleden. Indien u vragen heeft kunt u deze mailen naar info@nrps.nl.
zaterdag, januari 11

Landino VDL en Gregory verrichtingstoppers

ERMELO - Aan het verrichtingsexamen dat gisteren en vandaag heeft plaatsgevonden, hebben dertien jonge hengsten meegedaan, en alle dertien zijn geslaagd. De hoogste beoordeling bij de springhengsten ging naar Landino VDL (v. Stakkato Gold) en bij de dressuurpaarden waren de hoogste cijfers voor Gregory (v. George Clooney). De best beoordeelde ponyhengst is Veenstra's Krack (v. Veenstra's Grapjas). Landino kreeg een 8,5 als algemene indruk, evenals voor het parcoursspringen. De onderdelen techniek, vermogen en afdruk werden beloond met respectievelijk 8,5, 8,5 en 9. Ook karakter/werklust was goed voor een 9.  Er kan er maar één de beste zijn, maar toch waren er meer springpaarden die verschillende 8,5'en op hun lijst kregen. Cash-Maker van de Laarse Heide (v. Chin Chin) en Budweiser (v. Berlin) deden niet zo heel veel voor Landino onder. Cash-Maker kreeg ook 8,5 voor algemene indruk en het parcoursspringen; voor de subonderdelen 8-8,5-8. Budweiser een 8 voor parcoursspringen en algemene indruk, maar ook 8-8,5-8 voor de onderdelen.  De overige geslaagde springhengsten zijn Coupe Germany (v. Coupe d'Or), Qlano (v. Quintus) en Amazing VTS (v. Arezzo). Bij de dressuurhengsten liet Gregory er geen twijfel over bestaan wie de beste is, maar Evegro (v. Everdale) en Dai Ko Myo TF (v. Dante Weltino) zitten hem dicht op de hielen.  De commissie beloonde Gregory met een 9 voor algemene indruk. Van de basisgangen was de galop goed voor 9,5 (stap 8 en draf 8,5). Voor de dressuurproef, karakter/werklust, stalgedrag en aanleg allemaal 9.  Ook Dai Ko Myo kreeg voor algemene indruk een 9, en tevens voor aanleg, karakter/werklust en stalgedrag. Voor de basisgangen en de rijproef allemaal 8,5. Evegro deed daar niet zo veel voor onder met 8,5 voor algemene indruk, 9 voor aanleg, karakter/werklust en stalgedrag, en 9 voor galop (stap 8 en draf 8,5).  De vierde dressuurhengst die geslaagd is en zich ook heel netjes en veelbelovend heeft gepresenteerd, is Creedence (v. Crosby).  Van de ponyhengsten werd Veenstra's Krack beloond met een 8 voor algemene indruk en onder andere 8,5 voor zowel de draf als de galop (8 voor stap en dressuurproef). Deze ponyhengst werd ook in het springen voorgesteld en kreeg voor al die onderdelen 7,5.  Ook No Limit SW (v. Nightfever II) kwam in beide disciplines uit en scoorde gemiddeld goed met veel 7'ens, een 8 voor karakter/werklust, en net als alle hengsten een 9 voor stalgedrag. De palomino Damon du Bois (v. Don Cremello du Bois) kreeg een 8 voor de dressuurproef en verder 7,5'en (stalgedrag 9). Hij is als dressuurpony gefokt en werd alleen in dressuur voorgesteld. 
dinsdag, december 31

Prijzen voor NRPS'ers in Wierden

WIERDEN - Op het jaarlijkse Kerst-indoor hebben de NRPS-pony's weer hun visitekaartje achtergelaten. In bijna alle rubrieken reden er NRPS'ers in de prijzen.  Op donderdag begon Anne Feenstra goed met het winnen van de klasse ZZ-DE op haar Kanshebber-zoon Knud van Orchid's (foto). De combinatie maakte geen springfouten, kreeg alleen een strafpunt voor tijdsoverschrijding en daarmee zetten ze de beste prestatie neer van het hele deelnemersveld. In de grote finale op vrijdag reed ze ook foutloos, maar in de barrage lukte dat niet en dat resulteerde in de 4e plaats. In de M-D ging Renske van Middendorp goed van start, ze won met Burito's Kind of a Sparkle (v. Kanshebber, m. Astrid keur; pref; prest.sport&fok v. Lord Peter. Fokker A.L.J. van Esch uit Erp). Vierde in die rubriek eindigde Mikai Brandes met Zenzi Girl (dochter van Zenzi Boy VDK, die zelf ook meedeed op dit concours). In de L-C kwam Hentel (v. Dexter Leam Pondi, m. Jentel keur; prest.sport v. Casper, fokker H. Janssen, Grashoek) aan start met haar nieuwe amazone Joy Neuman. Deze combinatie won de 6e prijs met 1 balkje in de barrage.  In de klasse L tweefasen konden op vrijdag twee NRPS-combinaties de eerste prijs in ontvangst nemen. In de L-C Quishara-Faye Lok met Everro (v. Eduard), zij reden foutloos en waren iedereen te snel af. In de L-DE tweefasen ging de hoogste eer naar Vallery Tienstra met good-old Zebrano (v. Zodiak, m. Minouche v. Boyco, fokker B. Bus uit Westervoort). In de grote rubriek reden nog drie NRPS'ers in de prijzen: Marlin van Dalen (3e) met Hippy Chick (v. Zodiak), Mikai Brandes (8e) met Orchid's Kylie (v. Kanshebber) en Tansy Veldkamp (10e) met Ciqueen-B (v. Country). Marlin en Hippy Chick startten daarna In de M-DE en wonnen daar de 4e prijs.  In de Z-DE werd Chloe in het Veld met Pitch Pine (v. Kanshebber) 5e met één balk in de tweede fase, maar wel de allersnelste tijd van allemaal. Hert ZZ-DE werd gewonnen door Jaydee Janssens met Kyrian van Orchid's (v. Kanshebber). Winnaar van de finale M-CDE was Yoni van Santvoort met Kailey van de Beekerheide (v. Kantje's Ronaldo) en Daan Adams mocht in die finale de derde prijs ophalen met DHL Vinolia (v. Viva la Bam).
zondag, december 29

King Stayerhof's Jango weer onverslaanbaar

ERMELO (KNHS) – In Nieuw en Sint Joosland is gisteren een nieuw seizoen van de KNHS-Felix Hippisch Cup van start gegaan. De eerste wedstrijd in deze dressuurcompetitie voor pony’s werd overtuigend gewonnen door Evi van Rooij die ruim 72% scoorde met haar pony King Stayerhof’s Jango (v. Kosmo van Orchid's). Na een goed outdoorseizoen met teamzilver op het EK Pony’s en een Hippiade-titel in de klasse Z2 D/E (foto), laat Evi van Rooij in Nieuw en Sint Joosland wederom haar goede vorm zien met King’s Stayerhof’s Jango. De vijftienjarige amazone was zelf zeer tevreden over haar prestatie en vertelt na afloop: “Ik heb zeker een fijne proef kunnen laten zien zonder fouten, dus daar was ik heel blij mee. Sowieso kan ik met Jango altijd mooie strakke proeven rijden. Hij doet gewoon super zijn best en is er altijd voor me. De draf is één van zijn sterkste punten en ook vandaag gingen de drafonderdelen erg goed. Alleen de galop kan nog wel wat verbeterd worden. Dat kreeg ik ook te horen van de jury op mijn protocol, dus daar kan ik in de trainingen en lessen verder aan werken. Ik word daarbij heel fijn begeleid door mijn vader Arthur van Rooij en Marlies van Baalen en daarnaast volg ik kadertrainingen bij bondscoach Imke Schellekens-Bartels. Dit indoorseizoen wil ik zeker nog wat meer competitiewedstrijden van de KNHS-Felix Hippisch Cup rijden en ga ik internationaal starten op het CDI Lier. Maar ook de KNHS Indoorkampioenschappen staan op mijn planning, en daar gaan we nu rustig naartoe werken.”  Op de tweede plaats eindigde Rowena Weggelaar met haar NRPS'er Navarone van de Beekerheide (v. Neptune van de Beekerheide) met 70,61%.  Lilli van den Hoogen zette met de NRPS-goedgekeurde Don Davino Horsepoint (v. Don Carino dus Bois) weer een B-kaderscore neer: met 69,286% werd de combinatie vierde.  ​